40 metų didysis kunigaikštis George'as Michailovičius Romanovas ir jo sužadėtinė iš Italijos 39 metų Rebecca Virginia Bettarini, dalyvaujant dešimtims karališkųjų asmenų, duos santuokos įžadus Šventojo Izaoko sobore buvusioje imperijos sostinėje Sankt Peterburge.

Šimtai užsienio svečių atvyko į antrąjį didžiausią Rusijos miestą dalyvauti religinėje ceremonijoje, tarp jų – Ispanijos karalienė Sofia, princas Rudolfas ir princesė Tilsima iš Lichtenšteino bei buvęs Bulgarijos karalius ir karalienė.

G. Romanovas sakė, kad pora vestuvėms pasirinko šį miestą, nes jame šeima vėl susitiko praėjusio amžiaus dešimtąjį dešimtmetį. „Jis labai artimas mūsų šeimai“, – prieš vestuves sakė jis Sankt Peterburge įsikūrusiai naujienų svetainei „Fontanka“. Sankt Peterburgas yra „Rusijos istorija“, pridūrė jis, „Romanovų šeimos istorija“.

Madride gimęs G. Romanovas yra didžiosios kunigaikštienės Marijos Vladimirovnos Romanovos, pasiskelbusios Rusijos imperijos sosto įpėdine, sūnus. Ji yra didžiojo kunigaikščio Kirilo, paskutiniojo Rusijos caro Nikolajaus II, 1918 metais nužudyto kartu su žmona ir penkiais vaikais, pusbrolio anūkė. 2000 metais stačiatikių bažnyčia šeimą kanonizavo kaip kankinius.

G. Romanovas, baigęs Oksfordą ir didžiąją gyvenimo dalį praleidęs Prancūzijoje, susipažino su R. V. Bettarini Briuselyje, kur dirbo Europos Parlamente. R. V. Bettarini pernai atsivertė į stačiatikių tikėjimą ir pakeitė savo vardą į Viktoriją Romanovną.

G. Romanovas taip pat dirbo Rusijos kasybos milžinėje „Norilsk Nikel“, prieš trejus metus persikėlė gyventi į Rusiją. Iš pradžių pora gyveno prie Maskvos, vėliau persikraustė į miesto centrą prie Kremliaus. Dabar G. Romanovas dirba keliuose labdaros projektuose.

G. Romanovas sakė tikįs, jog Europos ir Rusijos karališkosios šeimos gali padėti Maskvai ir Vakarams pataisyti pašlijusius santykius. „Manau, galime būti geros valios ambasadoriai“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)