Kalbėdama su istorike Mary Beard BBC laidoje „Inside Culture“, H. Clinton sakė apskaičiavusi, kad per dvejus metus, kai kandidatavo į prezidentus konkuruodama su Donaldu Trumpu, aprangai, šukuosenai ir makiažui ji sugaišo iš viso 25 dienas.

„Aš tai dariau, nes tai vienas iš vadinamojo dvigubo standarto aspektų“.

„Vyrai nusiprausia po dušu, papurto galvą ir išeina, ir jie gali būti bet kokių apimčių. Jūs turite ministrą pirmininką, kuris niekada nesišukuoja. Žinote, tai nuostabiai žavinga. Tad šis iššūkis tenka moterims, nesinori eikvoti savo laiko, kad netaptum karikatūra. Norisi būti savimi, būti tokia, kokia esi, parodyti tai žmonėms. Bet tam, kad jie atkreiptų dėmesį ir nesakytų: „Mildred, ką ji padarė savo plaukams?“, arba „George, aš nekenčiu jos išvaizdos“, kažkaip turi surasti tą mielą vietą. Niekada neįtiksi visiems“.

Kreipdamasi į M. Beard, ji tęsė: „Nemanau, kad kuri nors iš mūsų sulauksime tikros lygybės, nes vienu metu turime reikalą su svarbiomis institucinėmis sisteminėmis reformomis ir vidiniu požiūrio šališkumu, kuriuo pasižymi ir vyrai, ir moterys galią turinčių moterų atžvilgiu“.

„Taigi manau, kad siekiame institucinių pokyčių tam, kad tai pasikeistų, bet tai – ilgas kelias“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)