„Mūsų kova su koronavirusu žengia į naują etapą. Pagaliau matysime, kaip mūsų socialinė ir ekonominė veikla grįžta į normalias vėžes“, – sakė vyriausybės vadovas Yoshihide Suga.

Premjeras pažymėjo, kad dėl koronaviruso plitimo įvesti apribojimai bus atšaukiami palaipsniui. Jis pridūrė, kad vyriausybė įsteigs daugiau laikinų gydymo įstaigų kovai su COVID-19 ir tęs gyventojų vakcinaciją.

Nepaprastosios padėties priemonės, kuriomis daugiausia ribojamas alkoholio pardavimas, restoranų darbo laikas ir didelių renginių dalyvių skaičius, buvo taikomos didžiąją šių metų dalį, įskaitant Tokijo vasaros olimpiadą.

Nepaprastoji padėtis galiojo 19-oje iš 47-ių šalies prefektūrų, įskaitant Tokiją, ekonomikos centrus Osaką ir Aičį, taip pat turistų pamėgtus Kiotą ir Okinavą.

Pandemija Japoniją paveikė mažiau nei kitas šalis: 125 mln. gyventojų turinčioje Azijos valstybėje užregistruota apie 17,5 tūkst. mirties atvejų, o vyriausybė dar nė karto neskelbė griežto karantino.

Šalies vakcinacijos programa startavo vangiai, bet vėliau įsibėgėjo: iki šiol visiškai paskiepyta per 58 proc. gyventojų – daugiau nei Jungtinėse Valstijose.