Sveikatos paso Prancūzijoje reikalaujama, pavyzdžiui, norint nueiti į kino teatrą, baseiną ar pavalgyti, taip pat važiuojant tolimųjų reisų traukiniais.

Sveikatos pase pateikiama informacija apie skiepus nuo COVID-19, persirgtą infekciją ar neigiamą koronaviruso testą. Kiek laiko galios ši prievolė, šiuo metu sunku pasakyti. Trečiadienį vyriausybės atstovas Gabrielis Attalas sakė, jog vyriausybė sieks, kad pasas, kuris padeda kovoti su pandemija, galiotų iki 2022 metų vasaros.

Prancūzijoje paskiepyta apie 87 proc. vyresnių nei 12 metų amžiaus žmonių. 12-17 metų amžiaus grupėje visiškai paskiepytųjų yra du trečdaliai.

Jaunimas Prancūzijoje nuo koronaviruso skiepijamas nuo birželio. Pradžioje buvo naudojama „Biontech“/“Pfizer“ vakcina, o vėliau ir „Moderna“. Kadangi nuo tada dar praėjo nedaug laiko, Sveikatos pasas privalomas jaunuoliams nuo 12 metų ir dviejų mėnesių. Vaikai, kuriems ką tik suėjo 12 metų, dar neturėjo pakankamai laiko pasiskiepyti abiem dozėmis.

12-15 metų amžiaus vaikams skiepyti Prancūzijoje reikalingas vieno iš tėvų sutikimas. Jaunuoliai nuo 16 metų gali spręsti patys. Priešingai nei suaugusieji, nepilnamečiai ir po spalio 15-osios ir toliau galės nemokamai tikrintis PGR testais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)