Pensinio amžiaus didinimas iki 65, 66 ar 67 metų yra „vienintelis protingas sprendimas“, pabrėžė E. Philippe‘as.

E. Philippe‘as kitos savaitės pabaigoje gimtajame Havro mieste ketina steigti savo partiją. Per pokalbį su „Challenges“ jis akcentavo valstybės skolos mažinimą. Tai yra „esminis nacionalinio suverenumo klausimas“, - sakė buvęs premjeras. „Pensijos, kurioms skiriama beveik 330 mlrd. eurų – daugiau nei ketvirtadalį valstybės išlaidų - yra didžiausia biudžeto eilutė ir pirmoji sritis, kurioje įmanoma sutaupyti“, - kalbėjo E. Philippe‘as.

51-erių E. Philippe‘as 2017-2020 metais buvo Prancūzijos premjeras. Po savo atsistatydinimo dabartinio vyriausybės vadovo Jeano Castex‘o naudai jis grįžo į iki tol neužimtą Havro miesto mero postą.

Pensijų sistemos reforma buvo vienas svarbiausių jo, kaip premjero, uždavinių. 2020 metų pradžioje E. Philippe‘as, nepaisant didelių protestų, norėjo įgyvendinti planus skubos tvarka apeidamas parlamentą. Du opozicijos inicijuoti balsavimai dėl nepasitikėjimo buvo atmesti. Galiausiai reforma dėl pandemijos buvo įšaldyta. „Mes toliau šokame ant ugnikalnio, užuot ėmęsi reikalingų drastiškų – ir kartais skaudžių – priemonių“, - kritikavo E. Philippe‘as dabar.

Dar viena taupymo galimybių, anot jo, yra valdininkų skaičiaus mažinimas. Jau seniai spėliojama, kad E. Philippe‘as gali mesti iššūkį Emmanueliui Macronui kitais metais vyksiančiuose rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)