„Imunitetas labai silpnas“, – tokia buvo Turkijos prezidento reakcija, kai V. Putinas jam įvardijo turimą antikūnų kiekį (maždaug 15 ar 16).

Rusijos prezidentas kolegai pasakojo apie rugsėjo pradžios susirgimų protrūkį jo administracijoje, dėl kurio teko izoliuotis ir grįžti prie nuotolinio darbo.

„Štai mano antikūnų kiekis net virš tūkstančio“, – pasigyrė Turkijos prezidentas.

V. Putinas skirtumą paaiškino skirtinga skaičiavimo metodika. „Specialistai man paaiškino, kad imunitetas geras. Visą dieną praleidau su apsikrėtusiu asmeniu ir nesusirgau. Jeigu svarstote revakcinacijos galimybę, siūlau „Sputnik V“, – sakė V. Putinas, reklamuodamas vakciną, kuria šiais metais pasiskiepijo ir pats.

„Tam pasirinkau „BioNTech“, – atsakė R. T. Erdoganas, turėdamas omenyje „Pfizer/ BioNTech“ vakciną. Turkija balandį leido šalies gyventojus skiepyti „Sputnik V“ vakcina, bet šios vakcinos panaudota labai nedaug, nes Rusija nepristatė pakankamo kiekio antrai dozei, rugpjūtį skundėsi šalies sveikatos ministras Fahrettinas Koca.

„Na, tada kitą kartą“, – kiek nusivylė V. Putinas. R. T. Erdoganas nieko neatsakė, tik nusijuokė.

Recepas Tayyipas Erdoganas

Tada išlydėdamas Turkijos prezidentą V. Putinas paspaudė jam ranką.

Anksčiau šį mėnesį 68 metų Kremliaus šeimininkui teko dvi savaites izoliuotis, COVID-19 susirgus dešimtims asmenų jo artimiausioje aplinkoje.

Trečiadienį Rusijoje jau antrą dieną iš eilės užfiksuotas rekordiškai aukštas mirties nuo COVID-19 atvejų skaičius – 857. Dėl plintančios koronaviruso delta atmainos ir vangios vakcinacijos kampanijos šalyje daugėja ir užsikrėtimo atvejų.

Atsižvelgiant į naujausią aukų prieaugį, bendras mirties atvejų skaičius šalyje išaugo iki 206 388 – jis yra didžiausias Europoje.

Rusų valdžia kaltinama besistengianti nuslėpti tikrąjį protrūkio mastą.

Kelios rusiškos vakcinos, įskaitant „Sputnik“, prieinamos jau daugelį mėnesių, tačiau medikams sunkiai sekasi įtikinti pasiskiepyti į vakcinaciją skeptiškai žiūrinčius gyventojus.

Iki trečiadienio tik kiek mažiau nei 30 proc. rusų buvo visiškai paskiepyti nuo COVID-19, nurodo tinklapis „Gogov“, kaupiantis duomenis iš regionų.