Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 9 666 naujus COVID-19 atvejus ir 217 pacientų mirtį.

Per praėjusią parą šalyje hospitalizuoti 2 556 COVID-19 pacientai, 3 839 šia infekcija persirgę žmonės pasveiko, nurodoma Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime platformoje „Telegram“.

Nuo pandemijos pradžios Ukrainoje koronavirusinė infekcija nustatyta iš viso 2 423 379 žmonėms, 56 274 užsikrėtę asmenys mirė, 2 255 191 – pasveiko.

Ketvirtadienio ryto duomenimis, daugiau kaip 41 mln. gyventojų turinčioje šalyje vieną vakcinos nuo koronaviruso dozę yra gavę per 7 mln. žmonių, dvi – daugiau kaip 5,6 mln. asmenų.

Valdžios institucijos iš pradžių susidūrė su vakcinų trūkumu, o dabar vargsta, kad įtikintų vakcinų atžvilgiu skeptiškai nusiteikusius gyventojus pasiskiepyti.

Skiepijimo kampanijai taip pat trukdė suklastotų skiepų pažymėjimų ir netikrų COVID-19 PGR testų platinimas.

Ketvirtadienį Ukrainos sveikatos apsaugos ministras Viktoras Liaško pareiškė, kad jo ministerija ruošiasi įvesti privalomą mokytojų ir valstybės tarnautojų vakcinaciją, pranešė vietos televizija.

Pasak jo, neskiepytiems darbuotojams gresia netekti darbo, jei jie atsisakys skiepytis.

Ukrainoje galima gauti keturių gamintojų vakcinas, įskaitant „AstraZeneca“, „Pfizer“ ir „Moderna“, tačiau tik 14 proc. ukrainiečių yra visiškai paskiepyti.

Rugsėjo viduryje vyriausybė vėl įvedė kovos su virusu priemones, kuriomis ribojami masiniai renginiai ir kino teatrų, teatrų ir kitų renginių vietų užimtumas.

Nuo pandemijos pradžios Ukrainoje užregistruota daugiau kaip 2,4 mln. COVID-19 atvejų ir daugiau kaip 56 tūkst. mirčių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)