Tuo metu Gvajakilio kalėjimą, kur antradienį vyko konkuruojančių gaujų, apsiginklavusių šaunamaisiais ginklais ir granatomis, kovos, apsupo kariai, prie komplekso stovėjo tankas.

Prie kalėjimo susirinko ir kalinių artimųjų; jie reikalavo informacijos iš patruliuojančių raitosios policijos pareigūnų.

Prezidentas G. Lasso trečiadienį vakare surengtoje spaudos konferencijoje taip pat pranešė, kad vadovaus saugumo komitetui Gvajakilyje, turinčiam suvaldyti padėtį, bet pridūrė, kad bus užtikrinta ir „visų dalyvių žmogaus teisių“ apsauga.

Mažiausiai šešiems kaliniams per antradienio kautynes buvo nukirstos galvos, anksčiau trečiadienį pranešė nacionalinė prokuratūra. Ji taip pat nurodė, kad bandant atkovoti kalėjimo kontrolę buvo sužeisti du policininkai – į juos kaliniai šaudė.

Policijos puolimas kalėjime užkirto kelią tolesnėms aukoms, sakė Gvajakilio miesto policijos viršininkas Fausto Buenano.
Ekvadoro kalėjimų sistema tapo mūšio lauku kaliniams, siejamiems su konkuruojančiomis Meksikos narkotikų kontrabandininkų gaujomis, pirmiausia Sinaloa karteliu ir „Chalisko naujosios kartos“ karteliu.

Gvajakilis, pagrindinis Ekvadoro uostamiestis, yra svarbus kokaino gabenimo iš Pietų Amerikos į šiaurę, ypač Jungtines Valstijas, punktas.

Ekvadoro kalėjimų sistemą sudaro apie 60 objektų, suprojektuotų 29 tūkst. kalinių, tačiau kalėjimai yra perpildyti, juose trūksta darbuotojų.

Šalies žmogaus teisių ombudsmenas sakė, kad pernai kalėjimuose buvo nužudyti 103 kaliniai.

Šių metų liepą 27 kaliniai žuvo per riaušes dviejuose kalėjimuose. Dėl to incidento vyriausybė buvo paskelbusi ekstremaliąją padėtį.

Vasarį per koordinuotas riaušes keturiuose kalėjimuose, įskaitant Gvajaiklio kalėjimą, žuvo 79 kaliniai, įskaitant kelis, kuriems buvo nukirstos galvos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)