41 metų Jasonas Thornburgas buvo areštuotas pirmadienį, dėl kaltinimų nužudžius tris žmones, kurių palaikai rugsėjo 22-ąją buvo rasti konteineryje Fort Verte, sakoma policijos pranešime.

Stebėjimo kamerų prie degančio konteinerio nufilmuota transporto priemonė suteikė pareigūnams informacijos, leidusios susekti elektriko pameistrį J. Thornburgą. Pirmadienį pareigūnai surado jį dirbantį netoliese esančiame Arlingtone.

Per apklausą J. Thornburgas pasakė gerai išmanantis Bibliją ir tikintis, kad buvo pašauktas „paaukoti aukų“.

Fort Verto policija antradienį paskelbė, kad konteineryje buvo surasti vyro – 42 metų Davido Lueraso – ir dviejų moterų palaikai.

J. Thornburgas, kuris nuo liepos pabaigos gyveno viename motelyje Fort Verto priemiestyje Julese, pareigūnams sakė, kad maždaug penkios dienos prieš tai, kai buvo rasti šie nužudytieji, D. Luerasas pasirodė jo motelio kambaryje. J. Thornburgas pasakojo perrėžęs D. Lueraso gerklę, o tada vonioje supjaustęs lavoną gabalais.

Maždaug po dviejų dienų jis perrėžė gerklę moteriai, pasirodžiusiai jo kambaryje, o dar po dviejų dienų nužudė kitą į motelį atvykusią moterį. Šiai jis bandė smogti peiliu, bet galiausiai ją pasmaugė, rašoma arešto orderyje.

Policija spaudos konferencijoje nurodė, kad J. Thornburgas kartais susitikdavo su šiomis moterimis.

Tuo metu, kai pareigūnai identifikavo J. Thornburgą kaip įtariamąjį dėl minimų trijų žmonių nužudymo, policijai jis jau buvo žinomas iš anksčiau šiais metais vykdyto įtartinos mirties tyrimo.

Kaip nurodoma arešto orderyje, J. Thornburgo kambario draugas žuvo per įtartiną gaisrą namuose gegužės 21 dieną. Pirmadienį apklausiamas policijos, J. Thornburgas sakė perrėžęs to žmogaus gerklę, o tuomet atsukęs dujas ir uždegęs žvakę. Tuo metu teismo medicinos ekspertas negalėjo nustatyti žmogaus mirties priežasties.

Policininkams paklausus J. Thornburgo apie kitas „paaukotas aukas“, šis atsakė taip pat nužudęs savo merginą Arizonoje. Arešto orderyje nurodoma, kad ta mergina buvo laikoma dingusia.

Daugiau detalių apie ją policija nepateikė.