Ši priemonė, kuri daugiausiai ribojo alkoholio pardavimus, restoranų darbo valandas ir žiūrovų skaičių dideliuose renginiuose, šalyje buvo taikoma didžiąją šių metų dalį, taip pat ir per olimpines žaidynes.

Jos galiojimas turėjo pasibaigti rugsėjo pabaigoje, tačiau Y. Suga paskelbė, kad dėl pagerėjusios epidemiologinės situacijos ji nebus pratęsiama.

Premjeras per ministrų susitikimą nurodė, kad dėl visų įdėto sunkaus darbo kasdien patvirtinamų infekcijų skaičiai, kurie rugpjūčio viduryje viršijo 25 tūkst., dabar yra nukritę iki maždaug 1 tūkst.

Penktadienį turinti pasibaigti nepaprastoji padėtis šiuo metu galioja devyniolikoje Japonijos regionų, įskaitant Tokijo, Osakos, Aičio, Kioto ir Okinavos prefektūras. Tačiau net ir atšaukus šią priemonę Y. Suga rekomendavo uždaryti barus ir restoranus 21 val.

Japoniją pandemija paveikė kiek lengviau nei kitas pasaulio šalis, čia užfiksavus apie 17,5 tūkst. su COVID-19 susijusių mirčių, o vyriausybė niekuomet nepaskelbė griežtų rekomendacijų likti namuose.

Nors šalies vakcinacijos kampanijos startas buvo gana lėtas, dabar tempas yra pagreitėjęs ir visiškai paskiepyta 58 proc. gyventojų – daugiau nei Jungtinėse Valstijose.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją