Iki pandemijos Tailande kasmet apsilankydavo beveik 40 mln. turistų, tačiau su COVID-19 susiję kelionių apribojimai smarkiai pakenkė šiam sektoriui ir prisidėjo prie blogiausių ekonomikos rezultatų per daugiau nei 20 metų.

Karalystė siekia vėl atsiverti, nors ji vis dar neišsivaduoja nuo mirtinos trečiosios COVID-19 bangos, kurią sukėlė delta atmainos virusas.

Valdžios institucijos pranešė, kad nuo penktadienio visiškai pasiskiepijusiems atvykėliams karantino laikotarpis bus septynios dienos, t. y. perpus trumpesnis nei galiojantis iki šiol, jei jie turės vakcinacijos pažymėjimą.

Lankytojai, neturintys pažymėjimo, turės būti karantine 10 dienų, jei atvyks lėktuvu, ir 14 dienų, jei atvyks sausuma.

Visiems reikės gauti bent du neigiamus COVID-19 testų rezultatus.

Vyriausybės atstovo žiniasklaidai pavaduotoja Rachada Dhanadirek išsklaidė susirūpinimą dėl į Tailandą atvykstančių neskiepytų keliautojų.

„Manau, kad šios priemonės yra pakankamai veiksmingos, kad būtų galima patikrinti, ar jie yra užsikrėtę“, – sakė ji AFP.

Šis sušvelninimas taip pat taikomas Tailando vadinamosios „smėlio dėžės“ schemai populiariausioje paplūdimio saloje Phukete; ji buvo pradėta įgyvendinti liepos mėnesį, kaip pirmas žingsnis mėginant atgaivinti turizmą.

Valdžios institucijos planuoja lapkričio 1 dieną pagal „smėlio dėžės“ modelį atidaryti dar penkias turistines vietas, įskaitant Bankoką, o gruodį – dar 20.

Tačiau Tailando planus gali užtemdyti vienas debesis – kitų valstybių kelionių rekomendacijos, perspėjančios būsimus turistus vengti šios šalies.

Didžioji Britanija ir JAV paskelbė rekomendacijas nevykti į Tailandą dėl didėjančio susirgimų skaičiaus ir žemo vakcinacijos lygio.

Per dieną karalystėje vis dar užregistruojama daugiau kaip 10 tūkst. naujų užsikrėtimo COVID-19 atvejų, ir pirmadienį bendras užsikrėtimo atvejų skaičius viršijo 1,57 mln., o mirčių skaičius pasiekė 16 300.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją