SPD kandidatė į sostinės merus Franziska Giffey surinko 21,4 proc. balsų ir įveikė varžovus iš Žaliųjų partijos (18,9 proc.) bei konservatyvios Krikščionių demokratų sąjungos (CDU, 18,1 procento).

Apklausos rodė, kad F. Giffey teks labai atkakliai varžytis su žaliųjų kandidate Bettina Jarasch.

Transliuotojui RBB F. Giffey sakė dėl galimos koalicijos formavimo norinti kalbėtis ir su žaliaisiais, ir su CDU. Savo prioritetu ji nurodė siekį, kad „kuo daugiau SPD programos būtų įtraukta į derybas dėl koalicijos“.

Berlyną šiuo metu valdo SPD, žaliųjų ir kraštutinių kairiųjų Kairės partijos (Die Linke) koalicija.

SPD čia valdo jau 20 metų. Kadenciją baigiantis jos meras Michaelis Meulleris nusprendė nebedalyvauti rinkimuose.

F. Giffey anksčiau buvo šeimų reikalų ministrė kanclerės Angelos Merkel koalicinėje vyriausybėje, bet gegužę atsistatydino dėl įtarimų, kad ji nuplagijavo savo daktaro disertaciją.

Peržiūrėjęs jos 2009 metų daktaro disertaciją Berlyno laisvasis universitetas anuliavo F. Giffey daktaro laipsnį, dažnai laikomą svarbiu sąžiningumo rodikliu Vokietijos politikoje.

Vokietijos sostinė sekmadienį taip pat tvirtai nubalsavo už tai, kad didelės nekilnojamojo turto bendrovės parduotų miestui tūkstančius butų.

Šiame referendume, surengtame po vietos peticijos, 56,4 proc. berlyniečių balsavo „Taip“, rodo preliminarūs rezultatai. Vis dėlto referendumo rezultatai nebus įpareigojami.

F. Giffey yra sakiusi, kad nepritaria tokiam nusavinimui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)