Smogta mokyklai, kurią „Al-Hamza divizija“ naudojo kaip „karinę bazę“ prie šiaurinio Sirijos Afrino miesto, nuo 2018 metų kontroliuojamo Turkijos ir jos remiamų Sirijos sukilėlių, pranešė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi Sirijos žmogaus teisių observatorija.

„Vienuolika kovotojų žuvo ir dar 13 buvo sužeisti per Rusijos smūgius“, – pranešė stebėjimo organizacija, kuri remiasi šaltinių tinklu Sirijoje. Pasak jos, žuvusiųjų skaičius gali didėti, nes nuolat stengiamasi traukti aukas iš griuvėsių.

Observatorijos vadovas Rami Abdulas Rahmanas sakė, kad tokie Rusijos reidai šiame Sirijos regione, kurį trejus metus kontroliuoja Turkija ir jos sąjungininkai sukilėliai Sirijoje, yra reti.

Praėjusį mėnesį Rusijos reidas prie Afrino buvo nukreiptas prieš kitą Turkijos remiamą sukilėlių grupę „Faylaq al-Sham“.

Nacionalinės armijos, Turkijos remiamų sukilėlių grupuočių koalicijos, atstovas sekmadienio puolimą pavadino „aiškiu Rusijos pranešimu“ Turkijai, kad „raudonų linijų“ nėra.

Turkija remia Sirijos sukilėlių pajėgas, kovojančias su prezidento Basharo al Assado vyriausybe, ir taip pat surengė daug operacijų per Sirijos šiaurinę sieną prieš kurdų pajėgas ir prieš „Islamo valstybę“. Kita vertus, Rusija yra atkakli Sirijos režimo rėmėja ir nuo 2015 metų vykdo karinį įsikišimą, remdama B. Assadą.

Ankara ir Maskva, nors palaiko priešiškas šalis, kartu dirbo, siekdamos sudaryti ne vienerias paliaubas Sirijos šiaurės vakaruose, įskaitant ir 2020 m. paliaubų susitarimą Idlibo regione, paskutiniame stipriausiame opozicijos bastione.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)