„Planuoju pirmadienį grįžti į Briuselį, nes įvyks [Europos Parlamento] užsienio prekybos komiteto posėdis, o aš esu to komiteto narys“, – pareiškė jis žurnalistams Sardinijos Algero mieste.

„Spalio 4 dieną esu šaukiamas į Sasario teismą (Sardinijos šiaurėje).“

„[Teismo] posėdyje dalyvausiu, nes [iki šiol] atvykdavau kaskart, kai buvau šaukiamas į teismą“, – pridūrė jis.

Europos Parlamento narys C. Puigdemont'as yra ieškomas Madrido dėl kaltinimų maištu. 2017 metais eksprezidentas vadovavo nesėkmingai Katalonijos separatistų iniciatyvai atsiskirti nuo Ispanijos, sukėlusiai didžiausią per pastaruosius dešimtmečius politinę krizę Ispanijoje.

C. Puigdemont'as buvo sulaikytas ketvirtadienio vakarą, kai atvyko į Sardiniją. Jis buvo pakviestas dalyvauti katalonų kultūros renginyje, o po kelių dienų planavo dalyvauti Sardinijos nepriklausomybės šalininkų susitikime.

Ketvirtadienio vakarą policija perkėlė C. Puigdemont'ą į kalėjimą Sasario mieste, kai jis buvo sulaikytas pagal tarptautinį orderį Algero oro uoste. Algeras, miestas salos šiaurės vakarų pakrantėje, rengia tradicinį katalonų folkloro festivalį, į kurį buvo pakviestas buvęs Katalonijos prezidentas.

Tiesa, jau penktadienį separatistų 58 metų lyderis buvo paleistas į laisvę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)