„Taigi, turime eiti (balsuoti) būdami visiškai įsitikinę,.. paprasčiau sakant – dėl Vokietijos. Norint išsaugoti Vokietijos stabilumą, kancleriu turi tapti Arminas Laschetas, o CDU ir CSU turi būti stipriausia jėga“, – penktadienį sakė kanclerė, kalbėdama apie konservatorių kandidatą.

Tuo metu rinkimų favoritas Socialdemokratų partijos (SPD) kandidatas Olafas Scholzas anksčiau penktadienį pareiškė, kad jo šaliai reikia „pakeisti vyriausybę“ po 16 metų trukusio A. Merkel vadovavimo.

„Mums reikia naujos Vokietijos pradžios ir mums reikia pakeisti vyriausybę, ir mes norime SPD vadovaujamos vyriausybės“, – sakė dabartinis finansų ministras ir vicekancleris O. Scholzas savo rėmėjams vakariniame Kelno mieste.

Šalis į rinkimus eis kanclerei A. Merkel nusprendus pasitraukti iš politikos arenos.

Kovoje dėl kanclerio posto beliko du realūs pretendentai: socialdemokratas O. Scholzas ir A. Laschetas iš A. Merkel Krikščionių demokratų sąjungos (CDU).

Viešosios nuomonės apklausos rodo, kad O. Scholzas nedideliu atotrūkiu lenkia A. Laschetą – juos palaiko atitinkamai apie 26 ir 22 proc. respondentų. Žaliųjų kandidatė Annalena Baerbock smarkiai nuo jų atsilieka.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)