Norint nuversti ministrą, priklausantį didžiausiai valdančiajai konservatyviai populistinei Paprastų žmonių ir nepriklausomų asmenybių partijai (OL'aNo), balsuoti už šį pasiūlymą turėjo 76 iš visų 150 parlamentarų. Per diskusijas dėl nepasitikėjimo, su daugybe pertraukų vykusias nuo liepos, valdančiųjų ir opozicijos politikai kaltino vieni kitus dirbant mafijai arba patiems jai priklausant.

OL'aNo partijos lyderis ir finansų ministras Igoris Matovičius per opozicijos lyderio Roberto Fico kalbą išskleidė plakatą ir pavadino jį „žudiku iš gatvės, skelbiančiu moralę“. Tada koalicijai priklausantis parlamento pirmininkas pažėrė priekaištus ne I. Matovičiui, o pasipiktinusiems opozicijos parlamentarams.

Opozicinė partija „Kryptis – Slovakijos socialdemokratija“ (Smer – SD), vadovaujama buvusio ilgamečio vyriausybės vadovo Roberto Fico, apkaltino R. Mikulecą daugybiniu piktnaudžiavimu tarnyba ir kyšininkavimu. Be to, ji sakė, kad R. Mikulecas trukdė policijos tyrimams, kad apsaugotų nusikaltėlių gaują, kurios paslaugomis naudojosi, bei pridūrė, jog pastaruoju metu jis manipuliavo nusikaltėlių pareiškimais ir trukdė atskleisti šias manipuliacijas.

R. Mikulecas apkaltino opoziciją, kad ši į viešumą kelia tik ankstesnės vyriausybės valstybės aparato „apsivalymą“ nuo korumpuotų struktūrų. Tuo metu vadinamoji vyriausybės apsivalymo programa pačioje koalicijoje irgi tapo vertinama prieštaringai, nes policijos pareigūnai ne kartą suiminėjo vienas kitą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją