„Prezidentas Puigdemont'as buvo suimtas, kai atvyko į Sardiniją, kur jis vyko kaip EP narys“, – per tviterį parašė teisininkas Gonzalo Boye. Jis pridūrė, kad politikas buvo sulaikytas remiantis arešto orderiu, išduotu 2019 metų spalį.

Buvęs Katalonijos lyderis buvo sulaikytas Algero mieste, per „Twitter“ parašė jo personalo vadovas Josepas Lluisas Alay.

„Atvykęs į Algero oro uostą jis buvo suimtas policijos prie Italijos sienos. Rytoj (penktadienį) jis stos prieš teisėjus Sasario apeliaciniame teisme, spręsiančius, ar jį paleisti, ar atlikti ekstradiciją“, – pridūrė J. Ll. Alay.

Europos Parlamentas kovą panaikino C. Puigdemont'o ir dviejų kitų už Katalonijos nepriklausomybę pasisakančių europarlamentarų nepriklausomybę. Šis sprendimas liepą buvo patvirtintas Europos Sąjungos Bendrojo Teismo.

C. Puigdemont'as ir buvę Katalonijos regiono vyriausybės ministrai Toni Cominas ir Clara Ponsati ieškomi Ispanijoje dėl įtariamo kurstymo maištauti. Tokie kaltinimai jiems pareikšti, Katalonijai nesėkmingai pamėginus paskelbti nepriklausomybę po referendumo, kurį Madridas laiko nekonstituciniu.

Birželio pabaigoje Madridas suteikė malonę devyniems kitiems Katalonijos separatistams, kurie buvo kalinami dėl nesėkmingo mėginimo 2017 metais paskelbti nepriklausomybę. Jiems skirtos griežtos atėmimo bausmės buvo panaikintos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)