„Aš nebūsiu susijęs su Jungtinių Valstijų nežmonišku, neproduktyviu sprendimu deportuoti tūkstančius pabėgėlių iš Haičio ir nelegalių imigrantų į Haitį“, – pareiškė Valstybės departamento specialusis pasiuntinys Danielis Foote'as.

Savo atsistatydinimo rašte R. Foote'as teigia, kad JAV požiūris į Haitį yra „labai ydingas“ ir kad į jo patarimus buvo „nekreipta dėmesio“, pranešė BBC.

Praėjusį savaitgalį JAV pradėjo skraidinti migrantus iš antplūdį patiriančio Teksaso pasienio miesto, kur po tiltu susitelkė maždaug 13 tūkst. migrantų.

Laiške JAV valstybės sekretoriui Antony Blinkenui D. Foote'as apibūdino Haitį kaip vietą, kurioje JAV diplomatai „užsidarę saugiuose kompleksuose nuo kasdienį gyvenimą kontroliuojančių ginkluotų gaujų pavojaus“.

„Skurdui pasmerkti Haičio gyventojai yra teroro įkaitai, – rašė D. Foote‘as, – tiesiog negalintys priimti prievarta grąžintų tūkstančių migrantų, kuriems trūksta maisto, pastogės ir pinigų, be papildomos, bet išvengiamos žmogiškosios tragedijos“.

„Daugiau pabėgėlių tik padidins neviltį ir nusikalstamumą“, – rašė jis.

Daugelis iš tūkstančių JAV sieną kirtusių žmonių iš tikrųjų atkeliavo iš Pietų Amerikos, kai kurie sakė, kad pabėgo prieš daugelį metų nuo griūvančio Haičio skurdo.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)