Paslaptingoji moteris – tai 57-erių Daniela (arba Dana) Adamcova. Kaip aiškina trečiadienį šį faktą paskelbusi Kroatijos policija, moters tapatybę padėjo nustatyti jos draugai ir pažįstami iš Kroatijos bei Slovakijos – tai jie pažino moterį iš pirmadienį paviešintų nuotraukų.

Remiantis naujienų portale „24Sata“ pateikta informacija, D. Adamcovos tapatybę patvirtino ir jos pažįstami iš Jungtinių Valstijų – šalies, kurioje moteris kartkartėmis apsistodavo iki 2015-ųjų ir pardavinėdavo juvelyrinius dirbinius.

Jų, esą, panoro įsigyti tokios žvaigždės kaip Brigitte Bardot ir Barbra Streisand. D. Adamcovos darbų pavyzdžių galima išvysti ir seriale „Draugai“ („Friends“).

D. Adamcova buvo rasta rugsėjo 12 d. atokiame Krko salos užkampyje, sėdinti ant uolos netoli jūros. Anot policijos, ji puikiai kalbėjo angliškai, bet neturėjo nei tapatybę patvirtinančio dokumento, nei telefono.

Trečiadienį pareigūnai nurodė, kad D. Adamcovos būklė stabili, taip pat kad jos sveikata rūpinamasi Rijekoje, mieste Kroatijos žemyninėje dalyje, esančioje ligoninėje. Kai moteris bus išrašyta iš ligoninės, ja pasirūpins socialinės tarnybos.

Kaip leidiniui „Daily Beast“ sakė Jungtinėse Valstijose D. Adamcovą pažinojusi Nina Smidt, slovakų kilmės moteris neilgą laiką, 2015-aisiais, dirbo jos vadovaujamoje įmonėje. D. Adamcovos įdarbinimu, esą, pasirūpino ne pelno organizacija, padėdavusi benamiams susirasti darbą.

 primorsko-goranska-policija.gov.hr nuotr.

Dar prieš keletą metų Slovakijos Trenčyno mieste, iš kurio D. Adamcova kilusi ir kurį paliko 1984-aisiais, kada išvyko į Jungtines Valstijas studijuoti dizaino, leidžiamame žurnale pasirodė D. Adamcovai skirta publikacija, kurioje ji apibūdinama kaip pasisekimą pelniusi juvelyrė, kurios dirbinių įsigijo kelios garsenybės.

Kalbėdama su žurnalu, D. Adamcova papasakojo, kaip Santa Monikoje studijavo mados dizainą, o vėliau, per populiarų filmų prodiuserį, iš pradžių buvusį jos bičiuliu, paskui – sutuoktiniu, susipažino su žmonėmis iš pramogų pasaulio.

2000-aisiais pora, esą, išsiskyrė, tad D. Adamcova sugrįžo į gimtąją Slovakiją ir gyveno joje iki 2008-ųjų. Kada ji vėl išvyko į Jungtines Valstijas, neaišku, tačiau nuo 2015-ųjų iki 2018-ųjų ji buvojo Airijoje ir dirbo benamiams skirtose prieglaudose. Tada ir vėl sugrįžo į Trenčyną.

Iš policijos paviešintos nuotraukos D. Adamcovą atpažino Zagrebe gyvenantis jo bičiulis, o čekų turistų pora tvirtino susipažinę su ja Delmatijos pakrantėje, Kroatijoje. Jie teigia prisimenantys, kad moteris buvo iš Slovakijos ir viena leido atostogas.

Daniela Adamcova

Krko saloje ant uolos sėdinčią D. Adamcovą pastebėjo pro šalį plaukęs žvejys. Bijodamas, kad jo valtis gali užplaukti ant seklumos, jei pats mėgins išgelbėti moterį, jis perdavė žinią policijai. Netrukus buvo pasiųstas gelbėtojų ekipažas. Dviem visureigiais atvykusiai komandai teko palikti transporto priemonės ir daugiau nei 3 kilometrus keliauti pėsčiomis, kol nusigavo iki D. Adamcovos.

„Labai keista, kad ji atsidūrė būtent ten. Tai ypač nutolusi ir sunkiai pasiekiama vietovė, su siaubingai aštriais kaip skustuvais akmenimis, kurie praduria net guminius batų padus. Ten nėra nieko gyvo, nebent laukiniai šernai, kurie sugeba ten nuplaukti ir ieškoti ėdesio, bet ir jo ten nėra. Ten nėra nieko. Tokio amžiaus moteris kažin ar galėtų nuplaukti tokį atstumą, tam reikia išskirtinės jėgos“, – pasakojo vienas vietinis žmogus naujienų portalui „24Sta“.

Moteris buvo tokia nusilpusi, jog negalėjo pati atsigerti vandens, ji nugabenta į ligoninę.

Krk sala yra didžiausia Adrijos jūroje, jos plotas viršija 400 kvadratinių kilometrų. Joje gyvena apie 17 000 žmonių, sala su žemynine dalimi sujungta tiltu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)