Ministerija informavo naujienų agentūrą BNS, kad estai pareiškė protestą ir įteikė ambasadoriui notą dėl trečiadienį įvykdyto oro erdvės pažeidimo.

Estija pareiškė, kad tai itin smerktinas ir rimtas incidentas. Talinas pridūrė, kad virtinę pasikartojančių šalies oro senos pažeidimų laiko nepriimtinu dalyku.

Trečiadienio vidurdienį Rusijos oro pajėgų lėktuvas „Beriev A-50“ be leidimo įskrido į Estijos oro erdvę Vaindlo salos rajone ir joje išbuvo mažiau nei minutę.

Lėktuvas turėjo skrydžio planą, bet jo atsakiklis buvo išjungtas, jis pažeidimo metu neturėjo radijo kontaktų su Estijos oro navigacijos tarnyba.

Tai jau šeštas šiais metais Rusijos lėktuvų įvykdytas Estijos oro sienos pažeidimas.

Maskva savo ruožtu atmetė Talino teiginį, kad lėktuvas A-50 per skrydį iš Kaliningrado srities pažeidė Estijos oro erdvę.

„Skrydis buvo vykdomas griežtai laikantis tarptautinių oro erdvės naudojimo taisyklių, nepažeidžiant kitų valstybių sienų – tai patvirtinta objektyvios kontrolės priemonėmis“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos ministerijos pareiškime.

„Rugsėjo 22 dieną Aviacijos ir kosmoso pajėgų lėktuvo A-50 įgula atliko planinį skrydį iš aerodromo Kaliningrado srityje į nuolatinės dislokacijos vietą. Skrydis vyko iš anksto sutartu maršrutu su įjungtu atsakikliu“, – teigė ministerijos atstovai.

„Lėktuvo įgula palaikė kontaktus su Estijos oro eismo organizavimo dispečeriais, kurie neturėjo jokių pretenzijų rusų įgulai“, – pabrėžiama pareiškime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)