Ant laidojimo namams „Wilmore Funeral Home“ reklamuoti naudoto juodo sunkvežimio šono užrašyta tiesmuka žinutė nustebino Šarlotės gyventojus, sekmadienį susiruošusius į amerikietiškojo futbolo varžybas tarp Karolinos „Panthers“ ir Naujojo Orleano „Saints“, praneša CNN.

Daugelis darbdavių ir visuomenės sveikatos pareigūnų ieško būdų, kaip nuo COVID-19 paskiepyti daugiau žmonių, ir siūlo atlyginimo priedus, nemokamą maitinimą bei netgi prabangias atostogas ir VIP bilietus į Supertaurės rungtynes.

Galiausiai viena Šarlotės reklamos agentūra ryžosi atsisakyti tradicinių rinkodaros strategijų ir sugalvoti kažką naujo.


Pasirodo, laidojimo namai „Wilmore Funeral Home“ neegzistuoja, o jų interneto svetainės lankytojai išvysta tinklalapį, kuriame raginami elgtis priešingai, nei užrašyta ant sunkvežimio.

Interneto svetainėje pasirodo sakiniai „Pasiskiepykite dabar“ ir „Jeigu ne, greitai pasimatysime.“

Reklamos agentūra „BooneOakley“ nusprendė, kad laikas surimtėti.

„Manau, kad šiuo atveju tradicinė reklama yra neveiksminga. Įprasti raginimai „Pasiskiepykite“ ar „Eikite skiepytis“ tiesiog neišsiskiria iš bendro fono, – CNN sakė reklamos agentūros direktorius Davidas Oakley. – Norėjome į šią problemą pažvelgti iš kitos perspektyvos, šokiruoti žmones ir priversti juos susimąstyti.“

Interneto svetainės lankytojams pažymėjus langelį „Pasiskiepyti dabar“, jie nukreipiami į vakcinomis nuo COVID-19 skiepijančio skubiosios pagalbos medicinos centro „StarMed“ tinklalapį.

„Šią kampaniją sugalvojome todėl, kad norime, jog žmonės skiepytųsi. Jei dėl užrašo ant sunkvežimio pasiskiepys nors vienas asmuo, laikysiu ją sėkmingai įgyvendinta. Vos vienas žmogus, ir manysiu, kad buvo verta“, – pareiškė D. Oakley. „BooneOakley“ vadovas žinojo, jog sekmadienį į varžybas trauks minios žmonių, todėl tai buvo puiki proga „duoti peno kalboms ne tik apie futbolą“.

Sunkvežimis su užrašu „Nesiskiepykite“ siaučiant pandemijai tikrai atkreips gyventojų dėmesį, bet D. Oakley tikisi, kad poveikis bus didesnis, rašo CNN.

Jungtinėse Valstijose artimiausiomis dienomis mirusiųjų nuo COVID-19 skaičius viršys mirusiųjų nuo ispaniškojo gripo skaičių, nors, pasak medicinos ekspertų ir statistikų, tiesioginis šių skaičių palyginimas neatskleidžia visos istorijos.

Aišku tik tai, kad, atsižvelgiant į šiuolaikines kovos su tokiomis ligomis priemones, patys skaičiai yra didžiuliai. Johno Hopkinso universiteto duomenimis, iki sekmadienio vakaro JAV nuo COVID-19 mirė 673 763 žmonės.

Tai tik maždaug 1 200 mažiau nei mirusiųjų 1918 metais nuo ispaniškojo gripo, kuris JAV nusinešė apie 675 tūkst. gyvybių. Iki šiol ispaniškojo gripo pandemija buvo mirtiniausia nuo pat JAV įkūrimo. Kadangi dabar per dieną vidutiniškai miršta 1 800 žmonių, gali būti, kad jau pirmadienį mirusiųjų nuo COVID-19 skaičius gali pralenkti tuos, kurie buvo užfiksuoti prieš daugiau nei šimtą metų.

Tačiau tarp abiejų pandemijų yra skirtumų. 1918 m. JAV gyveno kiek daugiau nei 100 mln. gyventojų, o šiandien – 330 mln., pažymi „The Washington Post“. Tai reiškia, kad dabar miršta vienas iš 500 amerikiečių, o 1918 metais mirė vienas iš 150.

Pasaulyje iki šiol mirė 4,7 mln. žmonių, o tai yra gerokai mažiau nei 1918 ir 1919 metais, kai nuo ispaniškojo gripo mirė 50 mln. žmonių, rašo „Fortune“. Tačiau skirtingai nei tada, kai ispaniškasis gripas niokojo žmonijos gretas dvejus metus, COVID-19 nė nesiruošia trauktis.

„Faktas, kad mirčių skaičius išaugo 2020 metų pabaigoje, praėjus devyniems mėnesiams po to, kai pandemija pasiekė JAV, o didžiausias kasdienių mirčių skaičius buvo 2021 metų sausio pradžioje, turbūt labiausiai gąsdina, lyginant su istoriniais duomenimis, – laikraščiui „The Washington Post“ sakė Virdžinijos technologijų universiteto istorikas E. Thomas Ewingas. – Mes ignoravome 1918 metų pamokas, o vėliau nepaisėme pirmaisiais šios pandemijos mėnesiais paskelbtų perspėjimų. Niekada nesužinosime, kiek gyvybių būtų buvę galima išgelbėti, jei į šią grėsmę būtume žiūrėję rimčiau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)