Xi Jinpingas tai paskelbė JT Generalinėje Asamblėjoje, kurioje JAV prezidentas Joe Bidenas, siekdamas parodyti lyderystę vis didėjančioje konkurencijoje su Kinija, pažadėjo padvigubinti Vašingtono paramą šalims, labiausiai nukentėjusioms nuo klimato kaitos.

Kinija vis dar investuoja į anglis, taip sumažindama Xi Jinpingo pareiškimo įspūdį, be to, įgyvendindama pasaulinę infrastruktūros kūrimo iniciatyvą „Juosta ir kelias“, ji yra didžiausia investuotoja anglių kasybą plėtojančiose šalyse, pavyzdžiui, Indonezijoje, Vietname ir Bangladeše.

Xi Jinpingas pažadėjo paspartinti pastangas, kad Kinija, didžiausia pasaulyje teršėja, iki 2060 metų taptų neutrali anglies dioksido požiūriu.

Kinija apie tai pranešė po panašių Pietų Korėjos ir Japonijos žingsnių. Jos taip pat yra daug investavusios į anglių kasybos projektus.

Už klimato kaitą kovojantis judėjimas 350.org pavadino Xi Jinpingo pranešimą „labai svarbiu“ ir teigė, kad jo žodžiai gali atnešti „esminius pokyčius“, priklausomai nuo to, kada jie bus įgyvendinti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)