Per pokalbį telefonu abu lyderiai pažadėjo „veikti kartu atvirame ir įtraukiame Indijos ir Ramiojo vandenynų regione“.

Toks pareiškimas padarytas praėjus mažiau nei savaitei po to, kai Kanbera atsisakė su Paryžiumi sudarytos sutarties dėl povandeninių laivų tiekimo. Vietoje to Australija pasirinko amerikietiškus branduolinius povandeninius laivus, sudariusi aljansą su JAV ir Jungtine Karalyste.

E. Macronas patikino N. Modi, kad Prancūzija ir toliau yra „įsipareigojusi stiprinti Indijos strateginę autonomiją, įskaitant jos pramonę ir technologijų bazę“, išsaugodama „glaudžius santykius, pagrįstus pasitikėjimu ir abipuse pagarba“.

Prancūzijos prezidentūros pareiškime sakoma, kad Prancūzijos ir Indijos bendru požiūriu bus siekiama skatinti „stabilumą regione, teisinę valstybę, tuo pačiu atmetant bet kokią hegemonijos formą“.

E. Macrono ir Indijos lyderio derybos įvyko prieš planuojamą prancūzo pokalbį su JAV prezidentu Joe Bidenu.

Prancūzija yra pasipiktinusi JAV dėl jos slapta vestų derybų dėl naujo strateginio aljanso sudarymo su Jungtine Karalyste ir Australija bei amerikietiškų branduolinių povandeninių laivų pardavimo Australijai. Šį Vašingtono žingsnį ji vadina „dūriu į nugarą“.

Pasak prancūzų vyriausybės, apie savo sprendimą atsisakyti povandeninių laivų pirkimo ji pranešė likus vos kelioms valandoms iki pasitraukimo iš susitarimo.

Pasikalbėti su E. Macronu paprašė J. Bidenas, tačiau jųdviejų derybų data dar nepaskirta.