Klaida padaryta JK pripažįstant, kad per skubotą evakuaciją po Talibano valdžios užėmimo ji Afganistane paliko šimtus perkėlimo reikalavimus atitinkančių afganų.

BBC pranešė, kad gynybos ministerijos grupės išsiųstame elektroniniame laiške, kuriame buvo žadama padėti persikelti, per klaidą buvo nukopijuoti daugiau kaip 250 žmonių adresai, todėl jie tapo matomi visiems gavėjams.

Be to, daugelis adresų buvo su nuotraukomis.

Pranešama, kad po 30 minučių ministerija išsiuntė dar vieną žinutę, kurioje patarė gavėjams pakeisti savo el. pašto adresus.

Vienas vertėjas sakė transliuotojui, kad ši klaida „gali kainuoti vertėjų gyvybę, ypač tų, kurie vis dar yra Afganistane.“

Gynybos ministerijos atstovas žiniasklaidai pirmadienį vakare pareiškė, kad pradėtas tyrimas dėl „Afganistano perkėlimo pagalbos politikos grupės duomenų saugumo pažeidimo.“

Rugpjūčio mėnesį laikraštis „The Times“ pranešė, kad JK ambasados Kabule komplekse buvo rasta paliktų darbuotojų ir darbo ieškančių asmenų kontaktinių duomenų, dėl kurių jiems galėjo kilti pavojus.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas anksčiau šį mėnesį sakė, kad liko neevakuota 311 žmonių, kurie atitinka reikalavimus pagal JK afganų perkėlimo pagalbos politiką.

Talibanui užgrobus Kabulą, JK iš Afganistano lėktuvais išgabeno daugiau kaip 15 tūkst. asmenų – ir JK piliečių, ir jiems padėjusių afganų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)