Pagal pirmadienį įsigaliojusias naujas taisykles reikalaujama, kad visi Kosove esantys asmenys, kurių automobiliai turi Serbijos registracijos numerius, juos nuimtų ir naudotųsi laikina registracija, kurią suteikia pasienio pareigūnai.

Kosovo ministras pirmininkas Albinas Kurtis teigia, kad naująja politika siekiama atkurti abipusiškumą. Nuo 2008 metų, kai Kosovas atsiskyrė nuo Serbijos, ši nepripažįsta Kosovo registracijos numerių. Visi, atvykstantys į Serbiją su tokiais numeriais, privalo juos pasikeisti į laikinuosius.

Serbija nepripažįsta Kosovo nepriklausomybės ir pastarąjį dešimtmetį nuolat ėmėsi veiksmų, kad apsunkintų Kosovo nepriklausomą gyvenimą. Šiuos veiksmus paprastai palaiko Kosove gyvenantys etniniai serbai, kurie nepritaria Kosovo nepriklausomybei.

Sprendimas blokuoti automobilių eismą į serbų regionus Kosove yra protestas prieš naująją politiką.

Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius sušaukė nacionalinio saugumo tarybos posėdį šiam naujausiam pokyčiui aptarti.

1999 metais Kosovas atsiskyrė nuo Serbijos ir išprovokavo karą, į kurį įsitraukė NATO pajėgos. Iki 2008 metų Kosovą administravo Jungtinės Tautos, tada jis paskelbė nepriklausomybę, nors iki šiol nėra visuotinai pripažįstamas kaip atskira valstybė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)