Statybviečių uždarymas tęsis dvi savaites, valdžiai reaguojant į „taisyklių dėl COVID-19 masinį nesilaikymą“ ir smurtinius protestus.

Pirmadienį Melburno centre daugiau nei 100 statybininkų, dėvėjusių šviesą atspindinčias liemenes, triukšmavo ir daužė profsąjungų biurų langus, taip išreikšdami savo pyktį dėl reikalavimo privalomai skiepytis.

Melburne jau septynias savaites tęsiasi griežtas karantinas, valdžiai stengiantis suvaldyti sparčiai plintančios koronaviruso delta atmainos protrūkį.

Keli židiniai buvo susieti su statybvietėmis, kur, daugelio nuomone, taikomos pernelyg švelnios COVID-19 prevencijos priemonės.

„Duodame aiškiai suprasti: jei nesilaikysite taisyklių, nedvejodami imsimės veiksmų“, – pareiškė valstijos darbo santykių ministras Timas Pallasas, skelbdamas uždarymą.

„Vos prieš savaitę įspėjome šį sektorių. Matome pasibaisėtiną elgesį statybvietėse ir mūsų gatvėse, todėl dabar veikiame ryžtingai ir nedvejodami“, – pridūrė ministras.

Dėl statybviečių uždarymo be darbo lieka dešimtys tūkstančių žmonių, o antradienį laukiama tolesnių protestų.

Vietos statybininkų profsąjungos vadovas Johnas Setka pasmerkė nedidelę grupę smurtavusių protestuotojų, kurie, pasak jo, pakenkė visiems darbininkams.

„Dėl šių girtų antiaustralietiškų silpnapročių fašistų statybininkai ateinančias dvi savaites sėdės namuose ir negaus atlyginimo“, – pareiškė J. Setka.

Viktorijos valstijoje per pastarąją parą užregistruoti 603 nauji COVID-19 atvejai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)