Keltuvų operatoriai gali priimti tik žmones, galinčius įrodyti, kad jie buvo skiepyti ar testuoti dėl koronaviruso arba pasveiko, pirmadienį Vienoje paskelbė vyriausybė. Nors slidinėjimo keltuvuose nebus reikalaujama laikytis socialinio atstumo, keleiviai privalės dėvėti FFP2 veido kaukę.

„Esu įsitikinęs, kad laikantis šių pagrindinių sąlygų mūsų šalyje bus įmanomas ypatingų rūpesčių nekeliantis ir saugus žiemos sezonas“, – sakė turizmo ministrė Elisabeth Koestinger. Tačiau, jei padidės koronavirusu sergančių pacientų skaičius intensyviosios terapijos skyriuose, šios taisyklės, anot vyriausybės, bus sugriežtintos.

Šiuo metu Austrijoje intensyviosios terapijos skyriuose gydoma apie 200 COVID-19 sergančių pacientų. Kai šis skaičius padidės iki 300, neskiepytiems žmonėms bus uždrausta lankytis su slidinėjimu susijusiose įstaigose, sakė sveikatos apsaugos ministras Wolfgangas Muecksteinas.

Kai tik intensyviosios terapijos pacientų skaičius pasieks 400, neskiepyti turės pateikti neigiamą PGR tyrimo rezultatą, kad galėtų patekti į lynų keltuvus, restoranus ir viešbučius, nes greiti antigeno tyrimai nebebus priimami.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)