Abu pilotai spėjo katapultuotis iš lėktuvo prieš jam nukrentant Leik Verte, esančiame šiek tiek vakariau Fort Verto, per spaudos konferenciją sakė pareigūnai.

„Incidentas galėjo būti daug rimtesnis, kadangi šis lėktuvas nukrito gyvenamajame rajone“, – sakė Leik Verto priešgaisrinės tarnybos viršininkas Ryanas Arthuras, komentuodamas sudužimą, apie kurį tarnybos buvo informuotos apie 11 val. vietos (19 val. Lietuvos) laiku.

Vienas iš pilotų kliudė laidus ir buvo patyrė elektros smūgį, nurodoma Leik Vorto policijos pareiškime. Ten pat priduriama, kad „pilotas neprarado sąmonės, buvo budrus ir kvėpavo, nors ir smarkiai apdegė“. Policijos duomenimis, antras pilotas buvo rastas netoliese esančiame miške. Abu jie buvo nuvežti į rajono ligonines.

Korpus Kristi rengiamų karinių jūrų pajėgų aviacijos mokymų vadovas vėlai sekmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, kad piloto instruktoriaus būklė buvo stabili, o jo mokinio – sunki.

Policija pranešė, kad gyvenamajame rajone trys žmonės buvo nesunkiai sužeisti, o mažiausiai vienas iš jų buvo nugabentas į ligoninę.

Remiantis mokymų vadovo pranešimu, sudužęs orlaivis buvo Karinių jūrų pajėgų lėktuvas „T-45C Goshawk“, priskirtas maždaug už 680 km į pietus nuo Leik Verto esančiam aerodromui. Mokomasis skrydis buvo surengtas iš Korpus Kristi tarptautinio oro uosto, esančio maždaug už 560 km į pietus nuo Leik Verto palei Meksikos įlankos pakrantę.

Per incidentą buvo apgadinti trys namai, o trims jų gyventojams vietoje buvo suteikta medicininė pagalba, pranešė Fort Verto Priešgaisrinės saugos departamentas. Dėl avarijos nutrūko elektros energijos tiekimas 44 rajono pastatams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)