„Užfiksuotas išsiveržimas. Laikykitės atokiau nuo šios vietovės ir vykdykite valdžios nurodymus“, – teigiama tarnybų perspėjime vietos gyventojams.

Savo ruožtu Ispanijos vyriausybės spaudos tarnyba pranešė, jog premjeras Pedro Sanchezas dėl šio įvykio nusprendė atidėti kelionę į Jungtines Valstijas.

Tuo tarpu Ispanijos oro erdvės kontrolės ir avianavigacijos paslaugų įmonė, remdamasi karalystės oro uostų valdytoja „Aena“, paskelbė rekomendaciją oro vežėjams dėl ugnikalnio Kanaruose išsiveržimo susilaikyti nuo skrydžių į tris Kanarų salų salas.

„Aviakompanijos patariama neskristi į La Palmą, La Gomerą ir El Hierą“, – pranešė „Aena“.

Sekmadienį išsiveržė ugnikalnis netoli El Paso gyvenvietės esančiame Kumbre Vjechos vulkaniniame kalnagūbryje.

Skelbiama, ugnikalnio krateriui pradėjus aktyviai išmėtinėti vulkanines medžiagas, buvo pradėta mažo judrumo salos gyventojų evakuacija.

Anksčiau Kanarų salų vulkanologijos institutas įspėjo apie artėjančią stichinę nelaimę – dėl seisminės veiklos suaktyvėjimo ir magmos poslinkių buvo atidžiai stebimas vienas ugnikalnis, kuris pastarąjį kartą išsiveržė prieš 50 metų. Nuo praėjusio šeštadienio buvo užregistruota daugiau nei tūkstantis nestiprių požeminių smūgių, o stipriausias jų buvo 4,2 balo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)