Spalvingai apsirengę ir vaivorykštės spalvų vėliavomis nešimi dalyviai žygiavo centrinėmis Kijevo gatvėmis. Pagrindinis akcijos šūkis buvo „Šalis visiems. Įstatymai gyvenimui. Valstybė saugumui“.

Organizatorių teigimu, tai buvo pirmasis Lygybės maršas, kurio dalyviai turėjo aštuonis reikalavimus Ukrainos valdžiai, išsakytus savo manifeste. Jį pasirašė visuomenins organizacijos, labdaros fondai ir politinių jėgų atstovai.

Tarp reikalavimų – civilinės partnerystės įteisinimas LGBT atstovams ir įstatymų dėl kovos su neapykantos nusikaltimais LGBT atstovų atžvilgiu priėmimas.

„Mes pavargome laukti pokyčių ir patirti sisteminį bauginimą, spaudimą, ir taikių renginių nutraukimą, išpuolius prieš aktyvistus ir LGBT bendruomenę, – savo pareiškime nurodo maršo dalyviai. – Reikalaujame pokyčių čia ir dabar, nes norime gyventi laisvai savo šalyje.“

Eitynes saugojo policija, kad būtų užkirstas kelias susirėmimams su kraštutinių dešiniųjų grupėmis, kurios kiekvienais metais mėgina sužlugdyti renginį. Ukrainos žmogaus teisių kontrolierė Liudmila Denisova paragino radikalias grupes susilaikyti nuo smurto.

Skelbiama, kad maršo metu prie Ševčenkos parko susirinko keli šimtai renginio priešininkų. Tačiau akcija praėjo ramiai. Jos organizatoriai padėkojo teisėsaugos tarnyboms už saugumo užtikrinimą eitynių metu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)