Rinkimų rezultatai jau dabar yra aiškūs – pergalę, neabejojama, švęs valdančioji „Vieningoji Rusija“ ir susigriebs didžiąją daugumą iš 450 vietų žemuosiuose parlamento rūmuose.

Nuo pirmos dienos rinkimai buvo pažymėti įvairiausiais pažeidimais, kuriuos užfiksavo nepriklausomi stebėtojai iš Rusijos rinkėjų teisių organizacijos „Golos“. Užregistruoti tūkstančiai procedūrinių pažeidimų.

Tuo metu Rusijos centrinės rinkimų komisijos pirmininkė Ella Pamfilova teigia, kad užfiksuoti tik aštuoni atvejai, kai vienas rinkėjas į balsadėžę sumetė daugiau nei vieną rinkimų biuletenį. Komisija žada šiuos atvejus ištirti.

Komunistų partija, kuri tikisi laimėti dalį balsų dėl vis augančio rusų nusivylimo Kremliaus politika, taip pat skundėsi rinkimų įstatymo pažeidimais ir pažadėjo surengti protestą.

Per pirmas dvi rinkimų dienas rinkėjų aktyvumas peržengė 30 proc. Didžiausiu aktyvumu pasižymėjo Čečėnijos gyventojai, kurių daugiau nei 76 proc. balsavo per pirmas dvi dienas. Tiesa, jie tikriausiai aktyviai atidavė balsus dėl autoritarinio lyderio Ramzano Kadyrovo spaudimo.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)