Tiltas jungia Del Rio Teksase su Meksikos Siudad Akunja, laikinoji stovykla pastarosiomis dienomis ten stulbinamai išaugo. Dauguma migrantų iš Haičio, perėję Rio Grandę jie miega po tiltu siaubingomis sąlygomis.

JAV vyriausybė pasienyje susiduria su migrantų antplūdžiu. Anksčiau šiais metais buvo pranešta, kad JAV ir Meksikos pasienyje liepą sulaikytų migrantų skaičius pirmą kartą per 21 metus viršijo 200 tūkst., rodo vyriausybės duomenys. Paėjusį mėnesį valdžios institucijos sulaikė prie Meksikos sienos daugiau nei 195 tūkst. migrantų, rodo trečiadienį paskelbti vyriausybės duomenys.

Laikinoje stovykloje nėra būtiniausių paslaugų, pranešama, kad migrantai, laukiantys oro temperatūrai siekiant 37 laipsnius Celsijaus, grįžta atgal į Meksiką pasiimti atsargų. Teigiama, kad tai daugiausia Haičio gyventojai, bet ten yra ir kubiečių, venesueliečių bei Nikaragvos gyventojų. Jie keliauja drauge su daugybe į šiaurę traukiančių migrantų iš Haičio, kurių daugelis atvyko į Braziliją ir kitas Pietų Amerikos šalis po 2010 m. žemės drebėjimo, praneša „Washington Post“.

Pasak Del Rio mero Bruno Lozano, ketvirtadienio vakarą po Del Rio tarptautiniu tiltu buvo daugiau nei 10 500 migrantų, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Pasienio patrulio pranešime sakoma, kad tarnyba didina darbuotojų skaičių Del Rio, kad garantuotų „saugų, humanišką ir tvarkingą procesą“. „Po Del Rio tarptautiniu tiltu įkurta laikina sustojimo vieta, ten migrantai laukia, kol juos perims JAV pasienio tarnyba“. Jiems tiekiamas geriamas vanduo, rankšluosčiai ir kilnojamieji tualetai, sakoma pranešime.

Nuo tada, kai pradėjo eiti pareigas, prezidentas Joe Bidenas, pažadėjęs reformuoti JAV imigracijos tvarką, sukūrė darbo grupę, kuri rūpinasi migrantų vaikų susijungimu su šeimomis, sustabdė Donaldo Trumpo pradėtą sienos statybą ir paragino peržiūrėti pirmtako nutrauktas legalios imigracijos programas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)