Sankcijos pritaikytos penkiems skirtingų tautybių žmonėms, „kurie teikė teroristinei grupuotei finansinę ir logistinę pagalbą“, sakoma JAV valstybės sekretoriaus Antony'io Blinkeno pranešime.

Egiptiečiai Majdis Salimas ir Muhammadas Nasras al-Dinas al-Ghazlanis bei Turkijos piliečiai Nurettinas Muslihanas, Cebrailis Guzelis ir Soneras Gurleyenas buvo pripažinti „teikę teroristinei grupuotei finansinę, materialinę ar technologinę paramą ar prekes ir paslaugas“, pranešime teigė JAV iždo departamentas.

„Šios tikslinės sankcijos pabrėžia tvirtą Jungtinių Valstijų įsipareigojimą nutraukti finansinę paramą „al-Qaeda“, – teigė departamento turto užsienyje kontrolės biuro vadovė Andrea Gacki. – Tęsime bendradarbiavimą su savo užsienio partnerėmis, įskaitant Turkiją, kad atskleistume ir sutrikdytume „al-Qaeda“ finansinės paramos tinklus.“

Sankcijos blokuos šių asmenų JAV turimą nekilnojamąjį turtą, o šalies piliečiai nebegalės palaikyti su jais verslo ryšių.

„Jungtinės Valstijos niekada nepamirš 2001 m. rugsėjo 11-osios išpuolių aukų ir kitų „al-Qaeda“ operacijų visame pasaulyje. Toliau taikysimės į tuos, kurie siekia pakenkti JAV, mūsų piliečiams ir mūsų interesams“, – teigė A. Blinkenas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją