A. Navalno rėmėjai šia programėle ragino rusus balsuoti prieš valdančiąją „Vieningosios Rusijos“ partiją.

„A. Navalno programėlės pašalinimas iš programėlių parduotuvių yra gėdingas politinės cenzūros veiksmas“, – socialiniame tviterio tinkle parašė opozicionieriaus bendražygis Ivanas Ždanovas.

Rusija anksčiau apkaltino „Google“ ir „Apple“ kišimusi į šalies rinkimus ir šią savaitę pareikalavo jų pašalinti rinkimams skirtą programėlę iš savo parduotuvių.

Užsienyje gyvenantis kitas A. Navalno bendražygis Leonidas Volkovas teigė, kad „kompanijos pasidavė Kremliaus šmeižtui“.

„Prieš mus atsisukusi visa Rusijos valdžia ir netgi didžiosios technologijų kompanijos“, – socialiniame tinkle „Telegram“ pridūrė jis.

Žinutėje iš kalėjimo A. Navalnas anksčiau ragino savo rėmėjus atsisiųsti šią programėlę, kurios tikslas – padėti rusams neperrinkti į parlamentą „Vieningosios Rusijos“ atstovų.

Rinkimų pradžios išvakarėse jo komanda paragino piliečius paremti Komunistų partijos kandidatus.

Sausį dėl senų kaltinimų lėšų grobstymu sulaikyto A. Navalno organizacijos anksčiau šiemet buvo pripažintos ekstremistinėmis ir uždrausta jų veikla. Šalyje taip pat nebegyvena daugelis jo bendražygių.

Rusijos ryšių reguliavimo tarnyba nuo tada uždraudė ir dešimtis su A. Navalnu susijusių tinklalapių, įskaitant jo pagrindinę svetainę navalny.com.

Kremlius: „Google “ ir „Apple“ vadovavosi Rusijos įstatymais

Kremlius penktadienį teigė, kad ištrindamos valdžios kritiko Aleksejaus Navalno rinkimams skirtą programėlę kompanijos „Google“ ir „Apple“ vadovavosi Rusijos įstatymais.

„Ši programėlė buvo uždrausta mūsų šalyje“, – teigė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, nurodydamas, kad „Google“ ir „Apple“ pašalino ją iš savo programėlių parduotuvių vadovaudamosi Rusijos įstatymais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)