Ypač nukentėjo žemyno šiaurėje esančios šalys, tokios kaip Alžyras, Egiptas ir Tunisas, taip pat Beninas vakarų Afrikoje ir Kenija bei Somalis rytų Afrikoje.

„Mes vis dar akmens amžiuje“, – ketvirtadienį sakė Afrikos Sąjungos sveikatos organizacijos, Afrikos ligų kontrolės ir prevencijos centro (CDC), atstovas Johnas Nkengasongas. Jis pabrėžė, kad Afrikai vis dar labai reikia daugiau vakcinų.

Tačiau naujų infekcijų skaičiaus tendencija dabar aiškiai rodo mažėjimą. Palyginti su praėjusia savaite, jis sumažėjo 20 proc. o mirčių skaičius – 26 proc.

CDC duomenimis, iš viso Afrikoje iki šiol užfiksuota apie 8 mln. COVID-19 užsikrėtimo atvejų, iš jų – daugiau kaip 204 tūkst. baigėsi mirtimi. Tai sudaro 4,4 proc. visų pasaulyje užregistruotų mirties atvejų. Tačiau ekspertai mano, kad tikrasis mirčių skaičius 1,3 mlrd. gyventojų turinčiame žemyne tikriausiai yra daug didesnis.

CDC stengiasi sutelkti Afrikos šalių išteklius ir koordinuoti kovos su pandemija priemones. CDC duomenimis, iki šiol Afrika įsigijo apie 167 mln. vakcinos dozių ir atliko daugiau kaip 69 mln. testų. „Galimybė atlikti testą nebėra problema“, – sakė J. Nkengasongas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)