Apie aukas nepranešama, tačiau trečiadienį šiame regione prognozuojama daugiau smarkių liūčių. Vietos pareigūnų teigimu, liūtys padarė didelės žalos namams ir infrastruktūrai miestuose ir kaimuose tarp Nimo ir Monpeljė.

Vienas vyras, kurį, manyta, nusinešė Ronos upė, buvo surastas saugioje vietoje netoliese, trečiadienį pranešė Garo regiono vietos administracija.

Į kitą žmogų pataikė žaibas, tačiau jis išgyveno, be to, neatlaikęs liūčių sugriuvo vieno prekybos centro stogas, informavo regiono pagalbos tarnyba.

Iš vienos stovyklavietės evakuoti žmonės televizijai BFM pasakojo, kad vanduo ėmė kilti jų turistinių automobilių link. Žmonėms sraigtasparniu ir kitais būdais gelbėti buvo pasitelkta apie 800 ugniagesių.

Trečiadienį buvo uždarytos regiono mokyklos, be to, neveikė vienas svarbus greitkelis ir keletas kitų kelių. Kai kuriuose miestuose pradėti valymo darbai.

Vyriausybės atstovas Gabrielis Attalis nurodė, kad ministrų kabinetas paskelbs šiuos potvynius gamtos katastrofa, kad regioną lengviau pasiektų pagalba ir atsivertų kelias draudimo išmokoms gauti. Jis pažadėjo pagalbą Pietų Prancūzijos gyventojams ir kitiems žmonėms, patyrusiems nuostolių.

Potvyniai Pietų Prancūziją užklupo po ekstremalių meteorologinių reiškinių virtinės šią vasarą, kai Prancūzijos Rivjeroje ir kitur Viduržemio jūros regione liepsnojo gaisrai, Vokietijai ir Belgijai smogė rekordiniai potvyniai, o kitur pasaulyje tvyrojo sausra ar buvo fiksuojamos karščio bangos. Pasak mokslininkų, tokie reiškiniai kartosis vis dažniau dėl žmogaus sukeltos klimato kaitos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)