A. Henry sprendimas atleisti Port o Prenso vyriausybės komisarą Bedą-Fordą Claude'ą, kurio pareigos prilygsta federaliniam prokurorui, paskelbtas kelios valandos po šio pareigūno prašymo teisėjui apkaltinti premjerą.

„Su malonumu informuoju jus, kad nusprendžiau nutraukti jūsų tarnybą“, – sakoma viešai išplatintame premjero laiške.

B.-F. Claude'as kaltinimų A. Henry paprašė dėl dviejų numanomų pagrindinio įtariamojo prezidento nužudymo byloje skambučių premjerui kelios valandos po nusikaltimo.

„Esama pakankamai kompromituojančių elementų... patraukti baudžiamojon atsakomybėn Henry ir paprašyti kaltinamojo akto jo atžvilgiu“, – Port o Prenso teisėjui skirtame dokumente rašė B.-F. Claude'as.

Antrame laiške migracijos administracijos direktoriui B.-F. Claude'as prašė uždrausti A. Henry išvykti iš šalies.

Prieštaringai vertinamas prezidentas J. Moise'as, kuriam buvo 53 metai, liepos 7-osios paryčiais buvo nušautas savo namuose. Velionio žmona Martine (Martin) per užpuolimą buvo sunkiai sužeista, o prezidento sargybiniai nenukentėjo.

B.-F. Claude'as sakė, kad minėti du skambučiai įvyko liepos 7 dieną 4 val. 3 min. ir 4 val. 20 min., ir kad įrodymai liudija, jog įtariamasis Josephas Badio tuo metu buvo netoli J. Moise'o namų.

J. Badio yra dirbęs Haičio teisingumo ministerijoje ir vyriausybės kovos su korupcija skyriuje, bet gegužę buvo atleistas, sulaukęs kaltinimų pažeidus neįvardytas etikos taisykles.

Policija jo vis dar ieško.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją