Pasiuntinys Zheng Zeguangas šią savaitę turėjo kreiptis į grupę Bendruomenių ir Lordų rūmų narių, kurie dirba skatindami JK ir Kinijos santykius.

Tačiau Iainas Duncanas Smithas, vienas iš devynių parlamento narių, kuriems Kinija taiko sankcijas už tai, kad jie garsiai pasisako prieš komunistų partijos politiką, ypač uigūrų atžvilgiu Sindziango regione, sakė, kad šis vizitas būtų „smerktinas“.

Kovo mėnesį parlamentarams ir jų šeimų nariams įvestos sankcijos, be kita ko, draudžia atvykti į žemyninę Kiniją ir buvusią JK koloniją Honkongą.

Duncanas Smithas ir kiti į sankcijų sąrašą įtraukti asmenys raštu kreipėsi į Bendruomenių rūmų pirmininką Lindsay Hoyle‘ą, reikalaudami uždrausti Zhengui kalbėti parlamento rūmuose.

Savo pareiškime L. Hoyle‘as atsakė, kad jis reguliariai susitinka su ambasadoriais iš viso pasaulio, siekdamas stiprinti parlamentarų tarpusavio ryšius.

„Tačiau nemanau, kad Kinijos ambasadoriui derėtų susitikti Bendruomenių rūmų valdose ir mūsų darbo vietoje, kai jo šalis įvedė sankcijas kai kuriems mūsų nariams, – sakė jis. – Jei šios sankcijos būtų panaikintos, žinoma, tai nebūtų problema.“

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)