Įtariamieji buvo sulaikyti pietiniame Rašidijos mieste. Jie planavo „teroristinio pobūdžio nusikaltimus prieš asmenis“ ir buvo pasirinkę valstybės tarnautoją, kurį ketino „neišvengiamai“ nužudyti, nurodė Centrinis teisminių tyrimų biuras (BCIJ), prižiūrintis kovos su terorizmu operacijas.

Saugumo pajėgos atliko kratas įtariamųjų namuose ir vienoje parduotuvėje, kur buvo rasta karinių drabužių, džihadistinės literatūros ir informacijos, pranešė biuras.

Kuopelės vadovas „aktyviai verbavo [kovotojus] iš tradicinių religinių krypčių sekėjų“, sakoma valstybinės naujienų agentūros MAP paskelbtame pranešime.

„Jis naudojosi savo parduotuve kaip maldos vieta po to, kai jam buvo uždrausta melstis mečetėje, ir kaip saugia vieta ekstremistinėms idėjoms skleisti tarp jo sekėjų“, – nurodoma jame.

Įtariamieji – 21, 27 ir 37 metų asmenys – „dalijosi skaitmeniniu teroristinio pobūdžio turiniu, tokiu kaip mirtininkų išpuolių ir „Daesh“ įvykdytų nužudymų įrašai“, sakoma pranešime, pavartojant arabišką IS akronimą.

Jie buvo sulaikyti kol vyksta tolesnis tyrimas dėl kuopelės tarptautinių ryšių, jos planų ir kitų žmonių, „susijusių su jos ekstremistine veikla“, nurodoma pranešime. Jame priduriama, kad teroristinių išpuolių grėsmė Maroke išlieka.

Nuo 2002 metų Maroko saugumo tarnybos išaiškino daugiau nei 2 tūkst. ekstremistinių kuopelių ir suėmė daugiau nei 3 500 su terorizmu siejamų asmenų, rodo vasarį BCIJ paskelbti duomenys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją