Gaisras, kuris, kaip mano pareigūnai, prasidėjo dėl tyčinio padegimo praėjusį trečiadienį Siera Bermechos kalnuose netoli Esteponos pietinėje Malagos provincijoje, „yra suvaldytas“, paskelbė Ispanijos Andalūzijos regiono vadovas Juanas Manuelis Moreno socialiniame tinkle „Twitter“.

Su liepsnomis kovoję maždaug 500 ugniagesių ir 51 vandenį liejęs lėktuvas pirmadienį prasidėjus nestipriam lietui galėjo pagaliau atsikvėpti.

„Ištisas valandas lijęs lietus buvo geriausias sąjungininkas“, – pranešė J. M. Moreno. Jis perspėjo, kad dar laukia „komplikuotas etapas“, kol gaisras bus visiškai užgesintas.

Dėl permainingų vėjų, aukštos oro temperatūros ir mažo drėgnumo gaisras virto, pasak regiono vadovo, „išalkusia pabaisa“, sunaikinusia daugiau nei 8 tūkst. hektarų plotą.

Nuo sekmadienio prie ugniagesių prisijungė 260 karių iš greitojo reagavimo padalinio. Gaisras pasiglemžė vieno ugniagesio gyvybę. Jo laidotuvės vyko sekmadienį.

Ispanija yra naujausia Viduržemio jūros regiono šalis, kurioje šią vasarą siautėjo miškų gaisrai. Mokslininkai perspėja, kad šis šiltajam metų sezonui būdingas reiškinys kartosis vis dažniau dėl žmogaus sukeltos klimato kaitos.

Dideli gaisrai anksčiau kilo ir kitose regiono šalyse, įskaitant Graikiją, Italiją, Turkiją ir Alžyrą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją