Rinkimuose neleista balotiruotis opozicijos nariams, taip pat neketinama į šalį įsileisti tarptautinių stebėtojų, o abu šie dalykai reikalingi, kad rugsėjo 17–19 dienomis vyksiantys rinkimai būtų tikri, teigė Jungtinėje Karalystėje šiuo metu gyvenantis M. Chodorkovskis.

Tikroji gyventojų nuomonė apie valstybės aparatą nepaaiškės, „nes rinkimų rezultatai bus suklastoti“, pirmadienį radijo stočiai „Echo Moskvy“ sakė politikas ir buvęs naftos magnatas.

Jis teigė pats nebalsuosiąs rinkimuose, nes „tai yra beprasmiška“.

Prezidento Vladimiro Putino oponentas 58-erių M. Chodorkovskis taip pat teigė, kad Kremliaus lyderis „spjauna“ ant Dūmos rinkimų, ir pridūrė, jog jam nerūpi, kas laimės, nes parlamentas nebeturi galių.

„V. Putinas neleido šiuose rinkimuose dalyvauti nė vienam jį kritikuojančiam žmogui“, – teigė M. Chodorkovskis.

Tačiau, anot jo, svarbūs bus 2024-ieji, kai vyks kiti šalies prezidento rinkimai. V. Putinas nėra aiškiai nurodęs, ar sieks dar vienos kadencijos, tačiau kol kas nėra iškelta daugiau kandidatūrų.

Užblokuotas tinklalapis

Rusijoje pirmadienį buvo užblokuotas Kremliaus kritiko Michailo Chodorkovskio tinklapis duma.vote, skelbiantis informaciją apie kandidatus į Valstybės Dūmą.

Tinklalapį į Rusijoje į draudžiamos informacijos registrą Generalinės prokuratūros prašymu įtraukė žiniasklaidos priežiūros tarnyba „Roskomnadzor“.

Šio M. Chodorkovskio projekto deklaruojamas tikslas – informuoti rinkėjus, kurie kandidatai palaiko prezidento Vladimiro Putino numanomą siekį likti valdžioje po dabartinės kadencijos pabaigos 2024 metais.

Rugpjūtį „Roskomnadzor“ generalinės prokuratūros reikalavimu užblokavo tinklalapius „Otkrytyje Media“, „MBCH Media“ ir „Pravozaščyta Otkrytka“, nurodžiusi, kad jie susiję su šalyje nepageidaujamomis pripažintomis buvusio naftos milžinės „Jukos“ vadovo M. Chodorkovskio organizacijomis.

Vėliau buvo paskelbta, kad šie projektai užsidarė.

Taip pat buvo užblokuota užsienyje gyvenančio Kremliaus kritiko įsteigto apdovanojimo „Profesija – žurnalistas“ svetainė.

Rusijos parlamento žemųjų rūmų – Valstybės Dūmos – rinkimai vyks rugsėjo 19 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)