JK „tvirtina, kad kompanija nesilaiko savo įsipareigojimų pagal tiekimo sutartį, tačiau kompanija tai ryžtingai neigia“, sakoma „Valneva“ pranešime.

Skirtingai nei kitose gerai žinomose COVID-19 vakcinose, kuriose naudojami įvairūs metodai paruošti imuninę sistemą kovai su koronavirusu, „Valneva“ vakcinoje „VLA 2001“ naudojama „deaktyvuota“ paties viruso versija.

Kompanija rugpjūčio pabaigoje paskelbė, kad, remiantis pirmojo ir antrojo etapo klinikinių bandymų rezultatais, tikimasi sukurti daugiau kaip 80 proc. veiksmingą vakciną.

JK buvo užsisakiusi 100 mln. šios vakcinos dozių, jos šaliai turėjo būti pristatytos 2021–2022 metais.

„Valneva“ pirmadienį teigė, kad sutartis leidžia JK vyriausybei ją nutraukti, ir nurodė sulaukusi „iš JK vyriausybės pranešimo apie nutraukimą.“

„Bendradarbiaudama su JK vyriausybe, „Valneva“ nenuilstamai dirbo ir stengėsi, įskaitant didžiulių išteklių investavimą ir pastangas sureaguoti į jos prašymus sukurti atmainoms pritaikytas vakcinas“, – sakoma „Valneva“ pranešime.

„Valneva“ toliau kurs „VLA 2001“ ir dės daugiau pastangų bendradarbiaudama su kitais klientais, siekdama užtikrinti, kad jos deaktyvuota vakcina galėtų būti naudojama kovoje su pandemija“, – priduriama pranešime.

Bendrovė tuo pat metu pakartojo, kad trečiojo etapo klinikinių bandymų rezultatai turėtų būti pasiekiami ketvirto ketvirčio pradžioje ir jie „bus dalis tęstinio dokumentų pateikimo JK Vaistų ir sveikatos priežiūros produktų reguliavimo agentūrai (MHRA) dėl sąlyginio „VLA 2001“ patvirtinimo.“

„Atsižvelgdama į šiuos duomenis ir MHRA patvirtinimą, „Valneva“ mano, kad pradinis „VLA 2001“ patvirtinimas gali būti suteiktas 2021 metų pabaigoje“, – pridūrė bendrovė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)