Pranešime šeštadienio ir sekmadienio bandymai vadinami sėkme. Raketų paleidimą stebėjo aukšto rango pareigūnai, nurodė KCNA.

Jungtinių Valstijų kariškiai iškart pareiškė, kad Šiaurės Korėjos raketų bandymai kelia pavojų šios šalies kaimynėms ir kitoms valstybėms.

„Ši veikla akcentuoja tolesnį KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos) dėmesį jos karinės programos plėtojimui ir grėsmes... jos kaimynėms bei tarptautinei bendrijai“, – sakoma JAV Indijos ir Ramiojo vandenyno vadavietės pareiškime, pavartojant oficialų Šiaurės Korėjos pavadinimą.

Šiaurės Korėjos, kuri seniai nesutaria su JAV dėl savo branduolinės programos, pranešimuose sakoma, kad raketos nuskriejo 1,5 tūkst. km trajektorijas, įskaitant aštuoniukės figūras, virš Šiaurės Korėjos ir jos teritorinių vandenų, ir pasiekė taikinius.

KCNA šias raketas pavadino „labai didelės reikšmės strateginiu ginklu“, suteikiančiu šaliai „dar vieną veiksmingą atgrasomąją priemonę“ prieš „priešiškas jėgas“.

Šiaurės Korėjai taikomos tarptautinės sankcijos dėl jos branduolinių ginklų ir balistinių raketų programų, esą būtinų norint apsisaugoti nuo JAV invazijos.

Tačiau Pchenjanui nedraudžiama kurti sparnuotųjų raketų; jų jis yra išbandęs ir anksčiau.

JAV Indijos ir Ramiojo vandenyno vadavietė nurodė, kad Vašingtonas toliau stebi padėtį, konsultuojasi su sąjungininkėmis ir lieka įsipareigojęs ginti Šiaurės Korėjos kaimynes Pietų Korėją ir Japoniją.

Pchenjano raketų bandymai yra pirmieji nuo kovo. Branduolinių bandymų ir tarpžemyninių balistinių raketų bandymų Šiaurės Korėja nėra atlikusi nuo 2017 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)