Ukrainiečių kariuomenė nurodė, kad separatistai per praėjusią parą apšaudė ukrainiečių pozicijas iš stambaus kalibro artilerijos, granatsvaidžių ir dronų.

Remiantis ginkluotųjų pajėgų pareiškimu, dauguma atakų buvo įvykdytos rytinėje Donecko srityje.

„Nuo priešo ugnies žuvo du jungtinių pajėgų nariai“, – rašoma pareiškime.

„Tarp vietos gyventojų aukų nėra“, – priduriama jame.

Separatistinis konfliktas Luhansko ir Donecko srityse tęsiasi nuo 2014 metų, kai Rusija aneksavo Krymo pusiasalį ir pradėjo remti prorusiškus sukilėlius.

Kijevo duomenimis, nuo šių metų pradžios žuvo jau mažiausiai 52 vyriausybės pajėgų nariai, o per visus praėjusius metus – 50.

Separatistai teigia nuo 2021-ųjų pradžios netekę daugiau kaip 30 kovotojų.

Kijevas ir jo sąjungininkės Vakaruose kaltina Rusiją siunčiant karių ir ginklų į pagalbą separatistams, nors Maskva tai neigia.

Penktadienį ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis neatmetė galimybės, kad galėtų įsiplieksti „visuotinis karas“ su Rusija.

Rusų prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas šio teiginio nesureikšmino ir pavadino jį „apokaliptiniu“.

Penktadienį Rusija ir Baltarusija pradėjo pratybas dalyvaujant 200 tūkst. karių. Tai yra didžiausi pastarųjų metų Maskvos kariniai mokymai.

Balandį Rusija prie Ukrainos sienų buvo sutelkusi apie 100 tūkst. kariškių, pakurstydama būgštavimus, jog užsitęsęs konfliktas galėtų smarkiai eskaluotis. Vėliau Maskva paskelbė apie pajėgų atitraukimą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)