K. Brownas aršiai puolė konservatorių ministrą pirmininką tvirtindamas, kad toriai žlugs mėgindami neleisti škotams surengti antro referendumo. Jis pasmerkė vyriausybę Vestminsteryje, ypač dėl „Brexito“ padarytos žalos.

Ir po ketvirtos iš eilės SNP pergalės Škotijos parlamento rinkimuose K. Brownas sakė šalininkams, kad „nepriklausomybės diena“ dabar „dar labiau priartėjo“. Prasidedant SNP nacionaliniam suvažiavimui jis sakė aktyvistams: „Ateinantys mėnesiai bus vieni svarbiausių Škotijos istorijoje. Atėjo laikas susitelkti kaip partijai ir kaip judėjimui, kad galėtume pasiruošti referendumui dėl nepriklausomybės“.

Jo komentarai pasigirdo praėjus vos kelioms dienoms, kai Škotijos ministrė pirmininkė Nicola Sturgeon paskelbė, kad Škotijos vyriausybė vėl pradėjo rengti išsamų nepriklausomybės prospektą.

Vis dėlto D. Brownas pabrėžė, kad pasirengimas palikti Jungtinę Karalystę negali būti suverstas vien tik Škotijos vyriausybei. Jis ragino to siekti visus partijos narius, akino aktyvistus padvigubinti savo pastangas, sakė, kad jei 120 tūkst. partijos narių galėtų įtikinti vieną neapsisprendusį rinkėją pritarti jiems per referendumą, „mūsų kolektyvinė svajonė apie nepriklausomybę ne tik kad padarytų milžinišką šuolį į priekį, bet ir būtų garantuota“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)