Incidentas įvyko tvyrant įtampai dėl šešių palestiniečių kalinių, anksčiau šią savaitę pasprukusių iš Izraelio kalėjimo.

Ginkluotos palestiniečių grupės penktadienį ragino surengti „Įniršio dieną“, kaliniams, kurių paieškos operaciją tebetęsia Izraelio saugumo pajėgos, palaikyti.

Izraelio policija pranešė apie „pasikėsinimą surengti ataką peiliu“ prie Liūtų vartų – vieno iš įėjimų į Jeruzalės senamiestį.

Policija pranešime nurodė, kad ėmė šaudyti, kai vienas peiliu ginkluotas 50-metis Rytų Jeruzalės gyventojas pabandė pulti pareigūnus.

Vyras buvo nugabentas į „Hadassah“ ligoninę, ten netrukus buvo patvirtinta jo mirtis.

Oficialioji palestiniečių naujienų agentūra „Wafa“ nurodė, kad nukautas vyras buvo gydytojas iš Jeruzalės Hazemas Joulani.

Policija nurodė, kad per incidentą vienas iš pareigūnų buvo nesunkiai sužalotas kulkų fragmentų.

Pastaraisiais metais buvo įvykdyta virtinė išpuolių prieš izraeliečius panaudojant šaunamuosius ar šaltuosius ginklus arba taranuojant automobiliais. Daugumą šių atakų įvykdė pavieniui veikę užpuolikai, tikriausiai nesusiję su jokiomis ginkluotomis grupuotėmis. „Hamas“ ir kitos ginkluotos palestiniečių grupuotės gyrė šias atakas, bet atsakomybės už jas neprisiėmė.

Pirmadienį šeši palestiniečiai pabėgo iš šiaurinėje Izraelio dalyje esančio Gilboa kalėjimo. Jie išsmuko pro angą, išraustą kalėjimo kameroje po praustuvu.

Po pabėgimo Izraelio policija surengė didžiulę paieškos operaciją, kurioje dalyvavo bepilotės skraidyklės, keliuose buvo įrengti policijos postai, o į Dženiną, iš kur kilę daug už išpuolius prieš žydų valstybę įkalintų asmenų, buvo pasiųsta kariuomenė.

Gazos Ruože ir šiauriniame Vakarų Kranto mieste Dženine daug į gatves išėjusių žmonių džiaugėsi šešeto pabėgimu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)