„Olaf“ kaip 2-os kategorijos audra sausumą pasiekė šalia San Chosė del Kabo, pranešė JAV Nacionalinis uraganų centras (NHC). Audros vėjų greitis siekė 160 km per valandą.

Įspėjimas dėl uragano galioja Kalifornijos pusiasalio pakrantėms nuo Los Barileso iki Kabo San Lasaro.

2-os kategorijos audros yra antros silpniausios pagal penkiabalę Saffiro-Simpsono skalę, kur 5-a kategorija reiškia stipriausius uraganus, bet gali padaryti daug žalos.

NHC prognozuoja, kad pavojingą štorminę patvanką lydės didelės bangos, o liūtys gali sukelti „nemažų ir pavojingų staigių potvynių bei žemės nuošliaužų“.

Pareigūnai įrengė laikinų prieglaudų gyventojams, o moksleiviams Pietų Žemutinės Kalifornijos valstijoje nurodyta penktadienį likti namie.

Uostai buvo uždaryti mažesniems laivams, Kaboso ir La Paso oro uostuose atšaukti skrydžiai.

Pasisukusi virš pietinių Kalifornijos pusiasalio pakrančių audra vėlai penktadienį ar anksti šeštadienį turėtų nuslinkti į vakarus ir vėl slinkti virš vandenyno.

Penktadienį „Olaf“ virš sausumos turėtų palaipsniui silpti.

Uraganas užklupo tokiu metu, kai Meksika dar nėra atsigavusi po 7,1 balo žemės drebėjimo ir didelių potvynių.

Antradienį 17 pacientų mirė potvyniui užliejus Tulos ligoninę centrinėje Hidalgo valstijoje ir nutraukus joje elektros bei deguonies tiekimą.

Tuloje iš krantų išsiliejus upei, buvo paveikta dešimtys tūkstančių gyventojų, žmonės turėjo palikti savo namus.

Tą pačią dieną šalyje įvyko 7,1 balo žemės drebėjimas. Per jį pietinėje Gerero valstijoje žuvo mažiausiai vienas žmogus, buvo apgadinta pastatų. Požeminiai smūgiai buvo juntami už šimtų kilometrų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją