Vyriausybė nusprendė iki rugsėjo 30 dienos pratęsti 19 iš 47 šalies prefektūrų galiojančią nepaprastąją padėtį, ketvirtadienį skelbė naujienų agentūra „Kyodo“. Priemonė iš pradžių turėjo galioti iki kito sekmadienio.

Paveikti šalies regionai vis dar išgyvena „sudėtingą situaciją“, teigė už pandemijos suvaldymą atsakingas ministras Yasutoshi Nishimura.

Japonija, palyginti su kitomis pasaulio šalimis, pandemijai pažaboti įvedė švelnių priemonių. Pavyzdžiui, Tokijuje galiojanti nepaprastoji padėtis daugiausiai neleidžia restoranams prekiauti alkoholiu ir ilgai dirbti.

Rugpjūčio viduryje Japonijoje kasdien buvo registruojama po daugiau nei 25 tūkst. infekcijų, tačiau nuo tada skaičiai perpus sumažėjo. Anot vyriausybės duomenų, visiškai paskiepyta apie pusę iš 126 mln. šalies gyventojų.

Šalies premjeras Yoshihide Suga praėjusią savaitę paskelbė apie atsistatydinimą, kai prieš tai kelis mėnesius buvo kritikuojamas už savo atsaką į pandemiją. Jis nurodė neketinąs dalyvauti šio mėnesio pabaigoje vyksiančiuose Liberalų demokratų partijos (LDP) pirmininko rinkimuose. Kadangi LDP turi daugumą parlamente, partijos lyderis įprastai užima ministro pirmininko postą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją