„Rugsėjo 10 dieną 10 val. Aukščiausiajame Teisme įvyks parengiamasis teismo posėdis dėl ieškinio, kuriuo prašoma likviduoti Baltarusijos Helsinkio komitetą... Rugsėjo 7 dieną gavome iš Aukščiausiojo Teismo laišką su Teisingumo ministerijos ieškininiu pareiškimu dėl organizacijos likvidavimo. Teisingumo ministerijos nuomone, likvidavimo pagrindas yra BHK įvykdytas „šiurkštus įstatymų pažeidimas“, – rašoma paskelbtame pranešime.

„Remiantis ieškininiu pareiškimu, atlikus tyrimo veiksmus tiriant neįvardytą baudžiamąją bylą Teisingumo ministerija gavo dokumentus dėl dviejų asmenų, kuriems BHK tariamai sumokėjo honorarus už „paslaugas vykdant ilgalaikį 2020 metų Baltarusijos prezidento rinkimų stebėjimą. Tam patvirtinti Teisingumo ministerija pridėjo prie ieškininio pareiškimo šešių dokumentų kopijas: sutarčių, kasos pajamų orderių ir perdavimo-priėmimo aktų“, – rašoma pranešime.

BHK atstovai sakė, kad jiems nežinoma, kokia tai baudžiamoji byla ir kam ji iškelta. Visgi, anot jų, neteisėta naudoti baudžiamosios bylos medžiagą, kuri dar nenagrinėta teisme.

Liepą teisėsaugininkai surengtas kratas virtinės nevyriausybinių visuomeninių organizacijų biuruose bei darbuotojų namuose. Tąsyk krėstas ir BHK. Tyrimų komitetas nurodė, kad tokių veiksmų imtasi dėl įtariamų šešėlinių pinigų srautų ir vengimo mokėti mokesčius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)