Niūrios naujienos pasirodė miestui atkūrus elektros tiekimą beveik visiems vartotojams ir atšaukus naktinę komendanto valandą.

Nors Naujasis Orleanas jau atsigauna po audros, šimtai tūkstančių žmonių kitose vietose dar neturi elektros, o kai kuriuose iš labiausiai nukentėjusių rajonų – ir vandens. Luizianos pietryčiuose 250 tūkst. moksleivių jau 10 dienų negali sugrįžti į mokyklas.

Luizianos pakrantę 4 kategorijos uraganas „Ida“ pasiekė rugpjūčio 29 dieną, jo vėjų greitis buvo 240 km per valandą.

Naujausius su uraganu siejamus mirties atvejus dabar patvirtino Orleano apygardos koroneris, sakoma Luizianos sveikatos apsaugos departamento pareiškime. Šie 11 žmonių mirė nuo rugpjūčio 30-osios iki praėjusio pirmadienio. Devyni šių žmonių buvo 64–79 metų amžiaus ir mirė dėl „pernelyg didelio karščio ilgai nesant elektros“, o dar dvi aukos mirė apsinuodijusios anglies viendeginiu.

Atslinkus uraganui, be elektros buvo likę daugiau kaip milijonas žmonių, įskaitant viso Naujojo Orleano gyventojus. Didžiausia valstijos elektros kompanija „Entergy“ tikėjosi iki trečiadienio vakaro elektros tiekimą atkurti 90 proc. miesto.

Tuo metu Naujojo Orleano policija ir merė LaToya Cantrell atšaukė nuo 20 val. iki 6 val. galiojusią komendanto valandą, įvestą dvi dienos po uragano.

Luizianos valstijos sekretorius paskelbė, kad dėl audros rudens rinkimai atidedami daugiau kaip mėnesiui.

4-osios kategorijos uraganas „Ida“ sukėlė didžiulių potvynių, o jo atnešti vėjai padarė žalos šalies pietuose, įskaitant vieną iš JAV naftos pramonės centrų, taip pat nusiaubė Naujojo Orleano senamiestį.

Audra iš pradžių smogė Alabamai, Luizianai ir Misisipei, o vėliau šios sistemos liekanos pasiekė šiauriau esančius Niujorką, Naująjį Džersį ir Pensilvaniją. JAV finansų sostinėje buvo užtvindytas metropolitenas ir gatvės.

Palikusi Luizianą audra pražudė dar mažiausiai 50 žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją